Koenders laconiek over Turkse gang naar Hof

13 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP/RTR) – Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders ziet een eventuele behandeling van Turkse klachten over de Nederlandse overheid door Europese Hof voor de Mensenrechten positief tegemoet. ,,De gang naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens staat open voor Turkije. Mocht de klacht ontvankelijk worden verklaard zien we de zaak met vertrouwen tegemoet”, reageerde Koenders. ,,Overigens staat Turkije zo goed als bovenaan de ranglijst als het gaat om veroordelingen door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.”

De Turkse president Erdogan zei maandag dat hij over het geschil met Nederland naar het Hof wil stappen. Hij zei dat Nederland rekenschap zal moeten afleggen en dat Turkije alle mogelijke diplomatieke sancties zal aanwenden om Nederland van repliek te dienen.