Kamp Vught wil groot archeologisch onderzoek

06 maart 2017Leestijd: 1 minuut

VUGHT (ANP) – Nationaal Monument Kamp Vught wil een groot archeologisch onderzoek op het terrein van het voormalige concentratiekamp. Directeur Jeroen van den Eijnde heeft dat maandag aangekondigd naar aanleiding van een proefopgraving die in de afgelopen dagen is uitgevoerd. Het vermoeden bestaat dat er op het enorme terrein Kamp Vught bijvoorbeeld nog persoonlijke bezittingen van voormalige gevangenen zijn te vinden. Er zijn al eerder spullen gevonden, die nu al worden tentoongesteld.

Onthullende vondsten hebben de betrokken archeologen afgelopen dagen niet gedaan. Er werd gegraven in het verlengde van de spoorlijn die vorig jaar in ere werd hersteld. Van de oude spoorlijn werd niks gevonden. Wel werden bijvoorbeeld een veldfles, oude munitie en vliegtuigonderdelen uit de grond naar boven gehaald.