Erdogan: Nederland zal prijs betalen

12 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP/RTR) – President Recep Tayyip Erdogan heeft zondag opnieuw uitgehaald naar Nederland. Als Den Haag de banden met Ankara offert vanwege de aankomende parlementsverkiezingen, zal Nederland daar volgens de Turkse leider een prijs voor betalen.

De president hekelde volgens de krant Daily Sabah ook de inzet van politiehonden tegen betogers. Nederland toonde volgens de president ‘zijn woede’ door honden los te laten op mensen. Ook daar zullen de Nederlanders een hoge prijs voor betalen, aldus Erdogan.

De president sprak wel lovend over Frankrijk, waar de door Nederland geweerde minister Mevlüt avusoglu dit weekend wel welkom was. Erdogan bedankte de Fransen voor het feit dat ze niet handelden zoals Nederland en Duitsland.

Erdogan zorgde zaterdag al voor veel commotie door Nederlanders te betitelen als ,,nazi-overblijfselen en fascisten”. Dat schoot onder meer premier Mark Rutte in het verkeerde keelgat. Hij zei zondag er niet over te piekeren excuses aan te bieden.