CDA: taal- en inburgeringscursus bij omroepen

20 februari 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Op televisie en radio zouden cursussen Nederlands en inburgering te volgen moeten zijn. Dat vindt het CDA. Dergelijke programma’s zijn een steun in de rug voor inburgeraars en de vrijwilligers die helpen bij de inburgering.

De christendemocraten vinden het uitzenden van de cursussen bij uitstek een taak van de publieke omroep, aldus CDA-Kamerlid Pieter Heerma donderdag. Hij wil de regering oproepen met de omroepen te overleggen.

Heerma wijst erop dat het aantal mensen dat binnen de gestelde termijn de inburgering succesvol afsluit, veel te laag blijft. Niet alleen commerciële bureaus, maar ook veel vrijwilligers zijn betrokken bij het begeleiden van inburgeraars. Deze vrijwilligers zouden gesteund moeten worden door vrij toegankelijk en gratis cursusmateriaal.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.