Woonboten Paesplas bij Gennep drijven weer

15 januari 2017Leestijd: 1 minuut

GENNEP (ANP) – De woonboten in de Paesplas bij Gennep hebben weer water onder de bodem. Het water in de plas was door de aanvaring met de stuw bij Grave eind december te ver gedaald waardoor de boten scheef op de bodem van plas kwamen te liggen.

Vrijdag werd een mobiele dijk tussen de plas en de Maas gelegd en werd er water in de Paesplas gepompt. De zeventien woonboten richtten zich langzaam op. De klus verloopt sneller dan verwacht. Het waterpeil steeg met circa 5 centimeter per uur.

Een aantal woonarken moet nog wel op de goede plek worden verankerd omdat het waterpeil iets zal gaan dalen wanneer de pompen uitgezet worden, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Aan het einde van de middag zou die klus geklaard moeten zijn en kunnen de bewoners weer terug naar hun huizen.