Rita Reys en Pia Beck krijgen eigen brug

18 januari 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Opnieuw zijn bruggen in Amsterdam vernoemd naar bekende personen. Jazzzangeres Rita Reys en jazzpianiste en -zangeres Pia Beck worden allebei geëerd met een brugnaam, evenals schrijver Piet Bakker (‘Ciske de Rat’), zeezeiler Conny van Rietschoten en de Oostenrijks-Britse wetenschapsfilosoof Karl Popper.

Ook bloeddonoren hebben een eigen brug gekregen: de Bloeddonorbrug, maakten burgemeester en wethouders woensdag bekend.

Sinds zomer 2016 is Amsterdam bezig ruim 1300 bruggen van een naam te voorzien. Amsterdammers mogen daarvoor voorstellen indienen. De hoofdstad telt 1680 bruggen.

Eerder werden al bruggen genoemd naar mensen als Joes Kloppenburg (slachtoffer zinloos geweld), bierbrouwer Freddy Heineken, cabaretier Wim Sonneveld, Leger des Heils-soldate Majoor Bosshardt, klavecinist Gustav Leonhardt en Sobibor-overlevende Jules Schelvis.