Reizigers teruggehaald uit Gambia

17 januari 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Ruim 1600 mensen die op dit moment reizen door Gambia via reisorganisaties TUI en Corendon worden teruggehaald naar Nederland. De organisaties doen dat omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders ontraadt vakantiereizen te ondernemen naar het land in Afrika.

,,Er worden ernstige onregelmatigheden verwacht rondom de machtsoverdracht van het presidentschap in Gambia. Dat kan onveilige situaties opleveren voor de in het land aanwezige vakantiegangers”, aldus TUI. Ruim achthonderd mensen zijn via TUI in Gambia.

Volgens TUI is het land nu niet geschikt als toeristische bestemming. TUI brengt de komende dagen geen nieuwe vakantiegangers naar Gambia. De mensen die naar Nederland teruggaan, worden woensdag en donderdag opgehaald.

Corendon verwacht dinsdagnacht al mensen op te kunnen halen. ,,,We wachten nu nog op informatie over het tijdstip dat ons vliegtuig kan landen, maar wij hopen vannacht nog aan te komen.’’ Corendon heeft 813 mensen in het land.