Mogelijk drie sterfgevallen door stroomstoring

19 januari 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De gemeente Amsterdam kijkt of er mogelijk drie personen zijn overleden als gevolg van de stroomstoring die de stad dinsdag trof. Naar twee gevallen was eerder al onderzoek aangekondigd.

Donderdag bleek dat familie van een 75-jarige vrouw die dag niet direct contact kreeg met de meldkamer van 112 toen zij onwel werd. Haar man stond enige tijd in de wacht, bevestigde een gemeentewoordvoerder na een bericht hierover op AT5.

De vrouw stierf even later in een ambulance onderweg naar het ziekenhuis. De gemeente geeft aan dat met alle betrokken partijen precies wordt uitgezocht wat er is gebeurd en in hoeverre er een verband was met de grote stroomstoring in de stad. Zo’n 360.000 huishoudens in Amsterdam en omliggende plaatsen waren in het donker gehuld.

De man vertelde bij AT5 dat hij voor zijn gevoel wel acht minuten in de wacht heeft gestaan, maar dat de hulp daarna snel op gang kwam.