Minister: lastig om websites af te dekken

20 januari 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) denkt dat het moeilijk wordt om alle domeinnamen op internet die ooit door de politie zijn gebruikt af te dekken. Dat zei hij vrijdag in reactie op het nieuws dat politiegeheimen op straat zijn komen te liggen omdat de politie de registratie van oude websites had laten verlopen.

Een hacker met goede bedoelingen registreerde een aantal van deze websitenamen en ontving op die manier e-mails die naar die domeinen waren verstuurd. Hij kreeg onder meer arrestatiebevelen en het beveiligingsplan van de kerstmarkt in Dordrecht onder ogen. De hacker droeg de informatie over aan radiozender BNR, die er donderdag over berichtte.

Van der Steur benadrukte dat het probleem al langer bekend is. ,,Dit speelde al in 2015. Toen zijn 3500 domeinnamen opnieuw door de politie geregistreerd. Maar het is duidelijk dat het nog niet helemaal is opgelost”, aldus de bewindsman.