Arrestant overleed door cocaïnevergiftiging

19 januari 2017Leestijd: 1 minuut

AMERSFOORT (ANP ) – De dertigjarige Nijkerker die eerder deze week overleed na zijn aanhouding, is overleden aan een cocaïnevergiftiging. Dat is de conclusie van de forensisch patholoog na toxicologisch onderzoek, heeft het Openbaar Ministerie donderdag gemeld.

De man werd in de nacht van zondag op maandag gearresteerd in Amersfoort voor verdacht rijgedrag. Hij ging ervandoor maar werd na een achtervolging ingerekend, waarbij hij zich verzette. In het cellencomplex in Houten, waar de Nijkerker naartoe was gebracht, werd hij onwel. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later die nacht overleed.

Uit toxicologisch onderzoek is gebleken dat hij een hoge concentratie cocaïne in zijn bloed had. Volgens de patholoog kan zijn dood daardoor goed worden verklaard.