Zeehondenopvang druk na stormachtige kerst

27 december 2016Leestijd: 1 minuut

PIETERBUREN (ANP) – Bij de zeehondenopvang op Terschelling en in Pieterburen hadden ze het er maar druk mee: huilers, jonge zeehonden. Na de kerststorm werden er vooral op Terschelling veel dieren opgevangen. De toestroom was daar zelfs zo groot dat de opvang in Pieterburen moest bijspringen om de dieren op te kunnen vangen.

Pieterburen ving dinsdag vijftien zeehonden op. De dieren worden nu enkele dagen in de gaten gehouden en krijgen zo voldoende rust.

De opvang in Pieterburen is dinsdag ook een voorlichtingscampagne gestart om te voorkomen dat de zeehonden onnodig worden opgevangen. In veel gevallen lijken zeehonden namelijk in nood te zijn. In werkelijkheid zijn de dieren dan al niet meer afhankelijk van de moeder. Soms is dat nog wel zo, maar dan is de moeder vaak nog in de buurt. Pieterburen roept dan ook afstand te houden van de jonge zeehonden.