Verdachte ontkent moord op krantenbezorgster

21 december 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Een 29-jarige Schiedammer ontkent volgens zijn raadsman betrokken te zijn bij de dood van de 51-jarige krantenbezorgster Anita van Dijk. De verdachte zou in verhoren bij de politie hebben laten doorschemeren dat ze de verkeerde hebben aangehouden, aldus zijn raadsman Marco Bekkering.

De advocaat zei dit woensdag na afloop van een regiezitting bij de rechtbank in Rotterdam, waar onder grote belangstelling van nabestaanden en belangstellenden de voortgang in het proces tegen de verdachte werd besproken.

De vrouw werd op 13 mei van dit jaar ’s ochtends vroeg neergestoken op de Pasteursingel in Rotterdamse wijk Oud-Mathenesse. Ze liep die dag een krantenwijk met haar zoon. De vrouw overleed een week na de gebeurtenis aan haar verwondingen. Ruim een maand na de steekpartij werd de Schiedammer Biko M. aangehouden. De verdachte wordt sinds woensdag geobserveerd in het Pieter Baan Centrum.