Rutte kapittelt Wilders over ‘smakeloze’ tweet

23 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De foto die PVV-leider Geert Wilders dinsdag twitterde van de Duitse bondskanselier Angela Merkel met bloed aan haar handen is ,,smakeloos en onfatsoenlijk”. Dat vindt premier Mark Rutte, die er vrijdag op wees dat Wilders de tweet verstuurde ,,op de dag dat heel Duitsland treurt” om de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn.

,,Dit doe je niet”, zei Rutte vrijdag terugblikkend op de tweet. ,,Ik kan er alleen maar over zeggen: er is ook nog zoiets als beschaving.”

Wilders plaatste de gewraakte foto een dag na de aanslag in Berlijn. ,,Merkel, Rutte en alle andere laffe regeringsleiders hebben met hun opengrenzenpolitiek de asieltsunami en islamterreur binnengelaten”, twitterde hij ook.

Afgelopen zomer verscheen de afbeelding van Merkel ook al eens op Wilders’ twitteraccount. Ook toen probeerde hij een verband te leggen tussen haar gastvrije vluchtelingenbeleid en terroristische aanslagen in Europa.