OM ook in beroep in proces-Wilders

23 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het Openbaar Ministerie gaat ook in beroep tegen de uitspraak in de zaak-Geert Wilders, meldt het OM in Den Haag vrijdag. Aanleiding voor het beroep is onder meer de gedeeltelijke vrijspraak van de PVV-politicus. De rechter sprak Wilders vrij van aanzetten tot haat.

Een ander punt is de vrijspraak voor uitspraken die het Kamerlid deed op een Haagse markt op 12 maart 2014. Daar sprak Wilders over ,,een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen”.

Verder vindt het OM dat Wilders een boete verdient voor zowel deze uitspraak als de ‘minder-minder’-uitspraak tijdens een verkiezingsbijeenkomst vorig jaar maart. De rechtbank achtte Wilders wel schuldig maar gaf hem geen straf.

Reactie woordvoerster

,,Het OM vindt dat de uitspraak over de boete een herbeoordeling van het hof behoeft”, aldus een woordvoerster.

Wilders heeft eerder ook al beroep aangetekend tegen de uitspraak.