COA: overlast asielzoekers onacceptabel

02 december 2016Leestijd: 1 minuut

RIJSWIJK (ANP) – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is zich ervan bewust dat medewerkers in azc’s op de proef worden gesteld door asociale asielzoekers. ,,Er bereiken ons als bestuur meer signalen waar we van schrikken en die echt niet kunnen. We nemen deze signalen uiterst serieus”, laat COA-topman Gerard Bakker vrijdag weten.

Hij reageert onder meer op een brief die de ondernemingsraad heeft gestuurd namens medewerkers van asielzoekerscentra. Zij zeggen zich niet meer veilig te voelen door crimineel en asociaal gedrag van asielzoekers uit met name Marokko en Algerije. Ze zouden stelen, drugs gebruiken en drinken, waardoor vooral vrouwelijke azc-medewerkers zich niet meer veilig voelen, zegt een van hen in de Gelderlander.

,,Van medewerkers blijf je af. Punt uit. Je hebt je te gedragen als je hier asiel aanvraagt”, aldus Bakker.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.