Celstraf voor neersteken gevangenismedewerker

23 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – Een 27-jarige man die in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught al een straf uitzit voor de doodslag op zijn moeder, is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor poging tot moord op een medewerkster van de inrichting. De man stak afgelopen april de vrouw met een aangescherpte tandenborstel in haar gezicht en hals.

Volgens de rechtbank in Den Bosch stak hij de medewerkster met het doel haar te doden en deed hij dat met voorbedachten rade.

De man had voor doodslag op zijn moeder in 2014 ook al tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen, maar was nog niet aan dat traject begonnen omdat hij eerst nog de celstraf moest uitzitten. Het Openbaar Ministerie had zeven jaar cel tegen de man geëist. Maar omdat de rechtbank het noodzakelijk vindt dat relatief snel met behandeling van de man kan worden begonnen, valt de straf lager uit dan de eis.

Eerder was al duidelijk dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en een persoonlijkheidsstoornis heeft.