Achttiende editie Top 2000 begint

25 december 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – Met het nummer Politik van Coldplay begint zondag om 09.00 uur de achttiende editie van de Top 2000 op NPO Radio 2. Tot en met oudejaarsavond kunnen luisteraars hun favoriete nummers horen op de radiozender, met dit jaar op de eerste plek Bohemian Rhapsody van Queen, gevolgd door Hotel California van Eagles en Led Zeppelins Stairway To Heaven.

Dj Bart Arens bijt zondag het spits af. In totaal presenteren elf dj’s de zogenoemde ‘lijst der lijsten’, onder wie voor het eerst ook twee vrouwen: Evelien de Bruijn en Marisa Heutink.

De Top 2000 wordt samengesteld aan de hand van stemmen van de luisteraars. Dit jaar is er massaal gestemd op liedjes van recent overleden artiesten als David Bowie, Prince en Leonard Cohen. De hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar is Starman van David Bowie op nummer 270.

Boudewijn de Groot heeft met Avond de hoogste Nederlandse notering, het nummer staat op de zesde plek. De hoogste Nederlandse binnenkomer is Kensington met Sorry op plaats 365.