‘Utrechtse serieverkrachter’ blijft zwijgen

26 september 2016Leestijd: 1 minuut

ARNHEM (ANP) – Gerard T., die bekendstaat als de Utrechtse serieverkrachter, blijft zwijgen. Hij gaf bij de rechtbank al op geen enkele vraag antwoord en volhardt in die houding in zijn beroepszaak bij het gerechtshof in Arnhem.

De 53-jarige man werd maandag op bevel van het hof opgehaald uit de gevangenis in Vught. De leden van het hof vinden de zaak volgens de voorzitter zo belangrijk dat zij de verdachte graag in de ogen wilden kijken en zijn reactie wilden zien op dingen die over hem worden gezegd.

De rechtbank bestrafte de Utrechter met zestien jaar celstraf voor vier verkrachtingen in 1995, 1996 en 2001. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van nog achttien zedenzaken, maar heeft daarvoor niet genoeg bewijs. T. meent dat hij geen eerlijk proces heeft gehad en ging daarom in beroep.