Samsom opnieuw kandidaat-lijsttrekker PvdA

23 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – PvdA-fractieleider Diederik Samsom heeft zich opnieuw kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap. Hij deed dat vrijdagavond met de lancering van de website www.doorknokken.nl, waarop een manifest te lezen is. Ook legt Samsom in een YouTube-filmpje uit wat zijn motieven zijn. ,,Er is geen tekort aan megafoons van het ongenoegen, er dreigt een tekort aan nuance”, aldus Samsom.

Mogelijk stellen ook Paul Tang, de leider van de PvdA in het Europees parlement, en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zich nog kandidaat. De Rotterdamse burgemeester Achmed Aboutaleb, torenhoge favoriet onder PvdA-watchers, liet eerder al weten niets te zien in een race om het lijsttrekkerschap en ook minister Jet Bussemaker (Onderwijs) zei vrijdag er niets voor te voelen.