Rutte weer op handelsmissie naar Indonesië

01 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte gaat weer met een handelsmissie naar Indonesië. In april bracht de Indonesische president Joko Widodo nog een eendaags bezoek aan ons land. Dat stond ook in het teken van de handel.

Rutte is van 21 tot en met 23 november met een flinke delegatie in de voormalige kolonie. Met hem reizen ministers Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) mee, meldde de RVD donderdag.

De premier heeft onder anderen een ontmoeting met president Widodo. Rutte was eind 2013 ook op handelsmissie in Indonesië. De handel tussen beide landen bedroeg vorig jaar ongeveer 3,2 miljard euro. De aanstaande handelsmissie richt zich onder meer op de maritieme sector, afvalmanagement, gezondheidszorg en tuinbouw.