RUG en gemeente willen af van ontgroening

29 september 2016Leestijd: 1 minuut

GRONINGEN (ANP) – De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de gemeente Groningen en de Groningse Hanzehogeschool willen dat de ontgroeningen bij studentenverenigingen stoppen. Dat concluderen ze naar aanleiding van een geweldsincident bij de Groningse studentenvereniging Vindicat Atque.

,,De drie partijen vinden de recente gebeurtenissen volstrekt onacceptabel en keuren dit gedrag absoluut af”, aldus de RUG. Volgens de universiteit is er een cultuurverandering nodig bij de verenigingen om er voor te zorgen dat de ontgroeningen stoppen.

RUG, Vindicat, de gemeente en Hanze willen een externe commissie instellen die moet toezien op cultuurverandering bij verenigingen. ,,De verenigingen zijn nu aan zet. Vindicat heeft aangegeven een herijking van hun introductietijd noodzakelijk te vinden. De commissie gaat erop toezien dat de gewenste verandering ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd”, aldus de Groningse universiteit.