Paul Verhoevens Elle Franse inzending Oscars

26 september 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM/PARIJS (ANP) – Frankrijk stuurt de speelfilm Elle van Paul Verhoeven in voor de komende Oscars. De Franstalige film dingt mee in de categorie beste niet-Engelstalige film. Dat melden verschillende Franse media maandag.

In Elle speelt actrice Isabelle Huppert een zakenvrouw die op een dag thuis wordt aangerand. Ze gaat er op het eerste gezicht erg nuchter mee om maar zint intussen wel op wraak.

Of de film van Verhoeven daadwerkelijk gaat meedingen naar een Oscar wordt pas in januari duidelijk. Dan maakt de organisatie de nominaties per categorie bekend. De uitreiking van de felbegeerde beeldjes is op 26 februari in Los Angeles.

De speelfilm Tonio van Paula van der Oest is onlangs door Nederland ingestuurd voor de categorie beste niet-Engelstalige film.