Ouderen laten coalitie PvdA/VVD in de steek

05 september 2016Leestijd: 1 minuut

WOERDEN (ANP) – Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart lijken gepensioneerden hun stem niet, of niet meer te geven aan de PvdA en VVD. Stemde in 2012 naar eigen zeggen nog ruim een op drie gepensioneerden op de regeringspartijen, nu zegt nog geen 6 procent dat te zullen doen.

Dat blijkt uit een peiling van de ANBO onder 6000 gepensioneerden. De coalitiepartijen VVD en PvdA zullen volgens de ouderenbond worden afgestraft voor de gebrekkige inspanningen om de inkomenskloof tussen werkend en niet-werkend te dichten.

”Jaren hebben we gehoord dat gepensioneerden de rijkste groep Nederlanders zijn”, aldus directeur Liane de Haan dinsdag. ”Maar er is een groep die steeds minder te besteden heeft omdat hun inkomen daalt of gelijk blijft, terwijl de kosten voor levensonderhoud en vooral de zorgkosten stijgen.”