OM ziet oud-beursgoeroe als spil cokenetwerk

07 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – De smokkel van ruim duizend kilo cocaïne naar het Brabantse Raamsdonksveer waar voormalig beurshandelaar Florian van L. zich schuldig aan zou hebben gemaakt, staat volgens justitie niet op zichzelf. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de flamboyante zakenman en zijn medeverdachten van betrokkenheid bij meer grote drugstransporten.

Daaronder is ook een nog grotere partij, van meer dan 3000 kilo coke, die vorige zomer de haven van Antwerpen binnenkwam. De onderschepte drugs hadden een verkoopwaarde van tientallen miljoenen euro’s.

Voor de rechtbank in Den Bosch schilderde de aanklager Van L. (1962) en zijn medeverdachten woensdag af als ,,facilitators in de wereld van grootschalige cocaïnehandel”. De hoofdverdachten ontkennen zelf alle betrokkenheid. Hun advocaten betoogden dat zij niets wisten over de drugs en vroegen om voorlopige vrijlating.