Netanyahu langs bij Rutte en koning

06 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is dinsdag en woensdag in Nederland. Dat gebeurt in het kader van de zogenoemde samenwerkingsfora die Nederland met Israël en de Palestijnen heeft afgesloten om de banden te versterken.

Op de eerste dag van het programma van Netanyahu staat onder meer een werklunch in het Catshuis op het programma. Daar zijn onder anderen premier Mark Rutte en minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) bij aanwezig. Later deze dag gaat Netanyahu op audiëntie bij koning Willem-Alexander.

Woensdag spreekt hij onder anderen met leden van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Onder meer het vredesproces met de Palestijnen en de Israëlische nederzettingenpolitiek komen aan de orde.

De samenwerkingsfora zagen in eind 2013 het licht. Het zijn zijn terugkerende bijeenkomsten met mensen uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en wetenschappers.