Nederland achter Clinton, behalve PVV-ers

28 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Meer dan de helft van de Nederlanders (67 procent) hoopt dat de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton de nieuwe Amerikaanse president wordt. Slechts 17 procent hoopt dat de Republikeinse opponent Donald Trump in het Witte Huis komt. Onder PVV-kiezers is die verhouding juist anders: 46 procent kiest voor Trump en 41 procent voor Clinton. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.

Ook vindt een meerderheid van de Nederlanders (52 procent) dat Clinton het debat heeft gewonnen van Trump. Slechts 13 procent vindt dat Trump als debatwinnaar uit de strijd komt. Alleen onder PVV-kiezers scoort Trump (32 procent) als debater hoger dan Clinton (16 procent).

Volgens De Hond stond in juni nog 73 procent achter Clinton en 16 procent achter Trump. Ook PVV-kiezers waren toen nog in meerderheid voor Clinton (46 procent) en niet voor Trump (41 procent).