Man die inreed op pompstation A12 langer vast

07 september 2016Leestijd: 1 minuut

GOUDA (ANP) – Het voorarrest van de automobilist uit Almere (33) die opzettelijk met hoge snelheid inreed op tankstation De Andel op de A12 bij Gouda, is met twee weken verlengd. Hij zit vast op verdenking van brandstichting en poging tot doodslag, meldt het Openbaar Ministerie. De aanrijding die de Almeerder veroorzaakte, leidde tot een enorme brand die het tankstation verwoestte.

De man verklaarde volgens de politie dat hij opzettelijk op het tankstation was ingereden met de bedoeling om zelfmoord te plegen. Toen de man uit Almere met hoge snelheid het pompstation opreed, kantelde zijn auto en kwam hij vervolgens tegen een pomp terecht. Die vatte direct vlam.

Een getuige trok de bewusteloos geraakte bestuurder uit het voertuig. De medewerker van het tankstation drukte direct de noodknop in waardoor alle brandstofleidingen werden afgesloten. De brand verspreidde zich snel over alle pompen waardoor in korte tijd het gehele platform in brand stond.

Behalve de automobilist raakte niemand gewond.