Koningspaar viert Koningsdag in Tilburg

02 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vieren volgend jaar Koningsdag in de gemeente Tilburg. Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag weten. Koningsdag is op donderdag 27 april.

Dit jaar vierde de koning het feest mee in Zwolle. Het jaar daarvoor was de koninklijke familie in Dordrecht. Dat was de eerste keer dat het feest in ‘nieuwe stijl’ werd gevierd. De koning wordt volgend jaar op Koningsdag vijftig.

,,We zijn enorm blij en vereerd dat we de koninklijke familie op Koningsdag in onze gemeente mogen ontvangen”, laat burgemeester Peter Noordanus van Tilburg in een reactie weten. ,,Tilburg is een stad van mensen en verbinding. We gaan er dan ook samen met, door en voor de stad een onvergetelijke feestdag van maken. Een dag waarop we laten zien wat we als stad en als regio te bieden hebben.”

Bewoners betrekken

Over de invulling van het programma konden de RVD en Tilburg nog weinig zeggen, maar de gemeente wil in ieder geval haar inwoners betrekken bij de planning. Mensen worden opgeroepen hun ideeën in te sturen.

Sinds 2015 wordt de feestdag in ‘nieuwe stijl’ gevierd. Nieuw dat jaar in Dordrecht was een botenoptocht, de zogenoemde Grande Parade. Het koninklijk paar bezoekt niet langer meerdere plaatsen.