Justitie op zoek naar plaatser seksfilmpje

21 september 2016Leestijd: 2 minuten

BREDA (ANP) – De politie en het Openbaar Ministerie gaan proberen uit te zoeken wie het veelbesproken seksfilmpje van Chantal uit Werkendam op internet heeft gezet. Dat zegt een woordvoerster van het OM in reactie op de uitspraak van de rechter in Breda, dat het ROC West-Brabant niet hoeft mee te werken aan het onderzoek van het meisje zelf.

Het OM laat weten dat het nu ,,strafrechtelijke acties” gaat ondernemen om helderheid in de zaak te krijgen. ,,We willen weten wie erachter zit. Het lijkt logisch dat we ons gaan melden bij de school om dit te bekijken.”

Chantal eiste in een kort geding dat de school wel moest meewerken. Het IP-adres waar het gewraakte filmpje vanaf werd gepubliceerd, bleek na onderzoek in gebruik bij een bedrijf dat ICT-diensten verleent aan scholen in onder meer Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom van ROC West-Brabant.

Facebook

Het filmpje werd in januari vorig jaar op Facebook geplaatst. Het is gemaakt door de ex van Chantal, maar die ontkent dat hij het op internet heeft gezet. Het filmpje is veel bekeken en verder verspreid.

De school weigert Chantal hulp bij het doorzoeken van computergegevens in deze slepende wraakpornozaak. Dat doet de school omdat de privacy van scholieren niet te schenden.

Teleurgesteld

Volgens de rechter heeft Chantal ,,niet aannemelijk kunnen maken” dat er geen andere manieren zijn om de identiteit van de plaatser te achterhalen. Er loopt immers nog steeds een strafrechtelijk onderzoek dat opheldering kan bieden. De beschikbare computergegevens zijn ‘bevroren’ zodat deze beschikbaar voor onderzoek blijven, motiveerde de rechter.

,,Chantal is erg teleurgesteld over deze uitspraak”, reageerde haar advocaat Thomas van Vugt. Hij gaf al aan de politie te vragen om het onderzoek weer zelf ter hand te nemen.