Infrastructuurfonds elk jaar verlengd

20 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het geldpotje voor beheer, onderhoud, vervanging en renovatie van onder meer wegen, sporen en vaarwegen (Infrastructuurfonds) stond vast tot 2030, maar wordt voortaan elk jaar automatisch verlengd. Dat laat minister Melanie Schultz van Haegen in haar begroting voor volgend jaar weten.

Hetzelfde geldt ook voor het Deltafonds. Daar zit geld in voor waterveiligheid en waterbeheer. Volgend jaar zit er 905 miljoen euro in dit fonds. Voor het Infrastructuurfonds is dan 5,9 miljard beschikbaar.

,,Met de automatische verlenging van het fonds stellen we zeker dat er jaarlijks geld bij komt. Tegelijkertijd zorgen we in onze aanpak voor meer flexibiliteit, zodat we beter kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en innovaties”, aldus minister Schultz.

In het openbaar vervoer gaat volgend jaar geld naar de verbouwing van station Schiphol (250 miljoen). Verder zal eind 2017 ‘spoorboekloos’ worden gereden op de treinroute Amsterdam-Eindhoven.