Grote brand Groothandelsgebouw Rotterdam

21 september 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Er woedt een uitslaande brand op het dak van het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Tuinmeubilair is in brand gevlogen en het vuur heeft zich daarna verspreid via de luchtkanalen, aldus een woordvoerder. De brandweer spreekt over een zeer grote brand en is met groot materiaal aanwezig. Een hoogwerker wordt ingezet om de brand op het negen verdiepingen hoge pand goed te kunnen bestrijden.

Op het dak zit een groot terras van The Suicide Club, een restaurant met cocktailbar dat zich er in 2015 vestigde. Het is niet duidelijk of er nog mensen in het pand aanwezig zijn. De brand zorgt voor dikke rookwolken boven het centrum van Rotterdam.

Het Groothandelsgebouw, gevestigd pal naast het Centraal Station, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het pand telt bijna 180 huurders van ruimte. Het pand werd in begin jaren ’50 gebouwd na de bombardementen op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om een Rijksmonument.