Gemeenten blij met extra geld voor veiligheid

20 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Gemeenten zijn blij dat na jaren van bezuiniging de budgetten voor veiligheid, zorg en armoedebestrijding nu eens worden verhoogd. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) rekent erop dat het Rijk bij de invulling van het beleid ,,gebruik zal maken van de kennis die gemeenten hebben van de lokale praktijk”, reageerde de organisatie.

Samen met het Rijk willen gemeenten plannen opstellen om Nederland beter aan te passen op klimaatverandering en om meer duurzame energie op te wekken.

Een belangrijk kritiekpunt van de VNG blijft de bezuiniging van bijna 1 miljard euro op gemeenten die het kabinet al in het regeerakkoord inboekte. ,,Ik heb niet de illusie dat het huidige kabinet deze idiote, onterechte bezuiniging nog van tafel veegt”, aldus voorzitter Jan van Zanen. ,,Maar ik blijf me er tegen verzetten tot dit wordt rechtgezet. De informateurs van het volgende kabinet kunnen dat alvast in hun aantekeningenboekje noteren.”