Forum voor Democratie wil Kamer in

25 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Forum voor Democratie gaat meedoen aan de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat heeft oprichter Thierry Baudet zondagochtend laten weten. De groep wil een politieke partij worden om ,,het systeem van binnenuit open te breken”.

Als partij wil Forum gaan voor bindende referenda over immigratie in Europa en voor het gekozen burgemeesterschap. Baudet kondigt aan met een ,,verrassende lijst” te zullen komen.

Het is de groep een doorn in het oog dat het ‘nee’ van het Oekraïne-referendum door het kabinet nog steeds wordt genegeerd. Baudet was een van de initiatiefnemers van dat referendum, waarbij het Nederlandse volk zich kon uitspreken over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

Forum voor Democratie noemt zich op zijn website ,,een nieuwe, euro-realistische denktank”.