Draagbare tester tegen uitbraak MRSA

23 september 2016Leestijd: 1 minuut

MAASTRICHT (ANP) – Met een nieuwe, draagbare tester kan voortaan mogelijk verspreiding van de MRSA-bacterie in ziekenhuizen worden voorkomen. Het apparaat is ontwikkeld door Maastricht University. De tester is een handige, snelle en goedkope manier om een bacterie te identificeren, vóórdat een uitbraak plaatsvindt, aldus de universiteit vrijdag.

In een operatiekamer of op de afdeling intensive care laat de tester meteen een resultaat zien waardoor laboratoriumonderzoek overbodig zou moeten worden.

Besmetting met MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus aureus) is levensgevaarlijk voor mensen met een flink verminderde weerstand. Het kan onder meer leiden tot longontsteking of bloedvergiftiging. In de loop der jaren is de bacterie resistent geworden tegen gangbare antibiotica.