Dafne Schippersbrug krijgt vorm

26 september 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – De fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal die vernoemd is naar succesvolle atlete Dafne Schippers krijgt vanaf maandag vorm. Dan begint het invaren en plaatsen van de belangrijkste onderdelen van de Utrechtse brug. De klus duurt tot en met 9 oktober.

Volgens de gemeente Utrecht draagt de nieuwe brug bij aan een beter, sneller en veiliger fietsnetwerk tussen Leidsche Rijn en het centrum van de stad. Het ontwerp is bijzonder. Aan de kant van Oog in Al gaan de fietsers en wandelaars over het dak van de Openbare Basisschool Montessori Oog in Al omhoog.

Utrechters mochten met een prijsvraag zelf een naam bedenken voor de fiets- en voetgangersbrug. Er kwamen 4000 stemmen binnen, de meeste voor de in Utrecht geboren en woonachtige Dafne Schippers. ,,Ik ben vereerd met de vernoeming van de fietsbrug. Fijn dat zoveel Utrechters trots zijn op mijn prestaties”, liet ze eerder weten.

In het weekend van 8 en 9 oktober plaatst de gemeente een tribune aan de Oog in Al zijde. Het publiek kan dan het invaren van de brugdekdelen van nabij bekijken.