Bedroefde Kuzu dankt Klaver voor steun

22 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Kamerlid Tunahan Kuzu heeft GroenLinks-voorman Jesse Klaver bedankt dat die woensdag als enige opstond om Kuzu te verdedigen, toen PVV-leider Geert Wilders zei dat Nederland niet zijn land is.

De Turks-Nederlandse Kuzu, getooid met een rood-wit-blauwe stropdas, liet weten dat Wilders dat niet alleen tegen hem zei. ,,Hij zei dat tegen heel veel mensen die een andere etnische achtergrond hebben”, aldus Kuzu. ,,Ik was eigenlijk wel bedroefd dat slechts één Kamerlid opstond om daar een punt van te maken.”

,,Nederland is niet uw land”, beet Wilders Kuzu eerder op woensdag toe. ,,U verdedigt Erdogan. Het zou u sieren als u uw Nederlandse paspoort zou inleveren en in het parlement bij Erdogan zou gaan”, aldus Wilders.

Kuzu stelde vast dat geen partij lijkt te willen samenwerken met Wilders, maar dat de toon wel harder wordt. ,,Alle partijen praten steeds harder over allochtonen. Nederlander verrechtst, verhardt en verruwt.”