Balkenende gaat start-ups bijstaan

22 september 2016Leestijd: 1 minuut

EINDHOVEN (ANP) – Jan Peter Balkenende gaat start-ups bijstaan. De voormalig minister-president neemt zitting in de adviesraad van de Eindhoven Startup Alliance.

De Eindhoven Startup Alliance is eerder dit jaar opgericht. Voor starters met een goed idee wordt ruimte gemaakt op de hightech-campus in Eindhoven. Vervolgens worden ze ondersteund om in een halfjaar te komen tot een product dat de markt op kan.

De komende vijf jaar wordt tijd en geld uitgetrokken om ten minste twintig startende technologiebedrijven op de kaart te zetten. Philips en ASML trekken daarbij de kar. Ze werken samen met ABN AMRO en enkele andere partijen in de regio Brabant.

Naast Balkenende zitten onder anderen ook investeerder Marcel Boekhoorn en ASML-baas Peter Wennink in het adviesorgaan.