No Surrender-lid gezocht om doden clubgenoot

30 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

MOLENSCHOT (ANP) – De politie zoekt (ex)-lid van motorclub No Surrender Sooi de C. (42) als verdachte voor het doodschieten van zijn oud-clubgenoot Hugo van Houten (27). Het misdrijf werd op 17 augustus vorig jaar gepleegd op de Broekstraat in Molenschot, vlakbij vliegbasis Gilze-Rijen.

Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt, heeft de afgelopen vier weken tevergeefs geprobeerd De C. op te pakken, onder meer op een mogelijk verblijfsadres in Tilburg. Politie en justitie overwegen nu om hem op de nationale opsporingslijst te plaatsen, meldt de politie dinsdag.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde destijds aandacht aan de zaak. Door de uitzending en rechercheonderzoek werden er uiteindelijk verschillende getuigen opgespoord. De bovengekomen informatie leidt volgens de politie naar De C.