Zorghuis Laurens overweegt stappen tegen IGZ

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Ook zorginstelling Laurens overweegt juridische stappen tegen de Inspectie voor de Gezondheidsdienst (IGZ). Laurens, een van de elf verpleeginstellingen die volgens de IGZ slecht presteert, eist onmiddellijke rectificatie wegens de publicatie van een onjuiste lijst.

,,Het publiceren is een groot onrecht naar onze medewerkers, klanten en hun familieleden. De IGZ creëert daarmee onnodig onzekerheid en onrust bij een heel kwetsbare groep mensen, dat vinden we onacceptabel. Voor onze medewerkers is dit een klap in het gezicht, terwijl zij iedere dag opnieuw alles inzetten om bewoners goede zorg te verlenen en daar wat ons betreft goed in slagen”, aldus de organisatie.

Laurens wijst erop dat de instelling nooit onder verscherpt toezicht heeft gestaan en dat de lijst van IGZ is gebaseerd op rapporten van vorig najaar. ,,De IGZ constateerde in februari van dit jaar al dat we voortvarend aan de slag waren met verbeteringen”. Vorige week bevestigde de inspectie volgens de instelling dat de kwaliteit van zorg bij Laurens op orde is.