Minister Ploumen naar handelsoverleg G20

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) doet op 9 en 10 juli mee aan de G20-vergadering van handelsministers in Shanghai (China). Zij is daar op uitnodiging van gastheer China.

De G20 bestaat uit 19 grote economieën en de Europese Unie. De ministers praten onder meer over het versterken van de internationale handel, het aanjagen van wereldwijde investeringen en het bevorderen van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de tweede keer dat Ploumen aanwezig is bij de jaarlijkse vergadering van handelsministers. Vorig jaar nam zij deel op uitnodiging van toenmalig G20-voorzitter Turkije. Nederland is geen vast lid van de G20.

Nederland wil zorgen voor economische groei waar iedereen beter van wordt, niet alleen de elites of de grote bedrijven. En dat moet ook de kern zijn van de G20-agenda, aldus Ploumen.