Informatie bij uitzettingen vaak onjuist

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Bij de uitzetting van vreemdelingen beschikken de betrokken diensten van Veiligheid en Justitie in veel gevallen niet over de juiste of alle informatie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie naar het terugkeerbeleid van 2015.

De inspectie ,,constateert dat bij circa 73 procent van de geïnspecteerde uitzettingen sprake is van ontbrekende of onjuiste informatie” , schrijft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) woensdag aan de Tweede Kamer. De aard en omvang van de ontbrekende of onjuiste gegevens verschilt daarbij wel.

Volgens de inspectie moet er meer worden gelet op de persoonlijke eigendommen, fysieke kenmerken en medische omstandigheden van de vreemdeling. Dijkhoff gaat zich hard maken voor een betere informatievoorziening. De uitzetting van vreemdelingen verloopt in ons land over het algemeen zorgvuldig, oordeelt de inspectie.