Directeur NSJ: jazz maakt opleving door

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Mooi weer, blije gezichten en kaartjes die in recordtempo waren uitverkocht: directeur Jan Willem Luyken blikte zondagavond tevreden terug op drie dagen North Sea Jazz in Rotterdam Ahoy. ,,We hadden gewoon een geweldige editie”, glunderde hij.

Dat het weer storm zou lopen bij het muziekfestival was dit jaar al vroeg duidelijk. Niet eerder waren de 70.000 kaartjes zo snel uitverkocht. Daaruit blijkt volgens Luyken wel dat jazz een opleving doormaakt.

Toch overweegt de directeur niet een grotere locatie te zoeken om meer publiek te kunnen ontvangen. ,,We houden vast aan de huidige capaciteit”, zei hij. ,,Die sluit perfect aan bij de opzet die we hebben.”

Bezoekers van de 41e editie van het jazzfestijn konden dit jaar kiezen uit meer dan 1300 artiesten en 150 optredens. Op de verschillende podia stonden onder anderen Diana Krall, Pharrell Williams, Drifter en James Blake.