Dinsdagavond reconstructie zaak Koen Everink

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – Onder leiding van de onderzoeksrechter wordt dinsdagavond een reconstructie uitgevoerd in het onderzoek naar de moord op Koen Everink. Dat gebeurt bij de woning van Everink in Bilthoven, meldt de rechtbank in Utrecht.

Tenniscoach Mark de J., voormalig coach van Robin Haase, wordt verdacht van de moord. Hij ontkent echter in alle toonaarden.

Volgens De J. werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn ‘kidnapping’ ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen van hem. De reconstructie wordt gehouden om te kijken of zijn de beweringen kunnen kloppen.