Dansen op extra beveiligd Sensation

02 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Wie zaterdag naar Sensation gaat in de Amsterdam ArenA, moet rekening houden met extra veiligheidsmaatregelen rond het dancefeest. De gemeente maakte eerder deze week bekend dat die zijn getroffen vanwege ,,een signaal” dat betrekking heeft op het feest in het stadion.

Wat dat precies inhoudt, is niet bekendgemaakt. Maar het past binnen het landelijke dreigingsbeeld, waarbij er een reële kans is dat er in ons land een aanslag wordt gepleegd. De driehoek van burgemeester, hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris van de politie maakte eerder deze week bekend dat het evenement met de aanvullende maatregelen gewoon door kan gaan. Dit is bepaald in nauw overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Bij binnenkomst wordt iedereen gefouilleerd en in het gebied rondom de ArenA vinden controles plaats. Ook mogen er geen auto’s onder het stadion komen. Daarnaast zijn onzichtbare maatregelen genomen.

Het thema van Sensation is dit jaar Angels and Demons. Bezoekers moeten zwart of wit gekleed komen.