Zestien jaar cel en tbs voor Ada S.

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – ‘Gifmoordenares’ Ada S. is vrijdag in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Tegen de vrouw was eind mei twintig jaar cel en tbs geëist door het Openbaar Ministerie.

De vrouw is volgens het hof schuldig aan de dodelijke vergiftiging van haar echtgenoot in 2012. Ook staat volgens het hof vast dat ze acht jaar eerder in Enkhuizen haar toenmalige man hulpeloos achterliet, waarna hij overleed. Verder stichtte ze in 2013 brand in de woning van de man met wie ze vanaf oktober 2012 een relatie had.

De vrouw sloot in 2012 met vervalste papieren een levensverzekering af op naam van haar toenmalige echtgenoot, zonder dat hij daarvan wist. Nadat ze hem korte tijd later met een overdosis medicijnen had omgebracht, streek ze een kwart miljoen euro op.