Veteranendag trekt bijna 100.000 bezoekers

25 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Op Veteranendag in Den Haag zijn zaterdag 95.000 bezoekers afgekomen. Die konden in de Haagse binnenstad zien hoe 5000 veteranen en andere (oud-)militairen door de stad marcheerden. Op het Malieveld was een festivalterrein ingericht.

Tijdens het ochtendprogramma in de Ridderzaal stonden bijzondere verhalen van drie veteranen centraal, die hebben gediend in Kosovo, Afghanistan, Irak en Eritrea. Op het Binnenhof werden in aanwezigheid van koning Willem-Alexander zeventig veteranen gedecoreerd. Op de Kneuterdijk nam de koning het traditionele defilé af. Ook minister-president Mark Rutte en Defensieminister Jeanine Hennis waren aanwezig.

Veteranendag moet volgens de organisatoren zorgen voor meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen, mannen en vrouwen, jong en oud. Ons land telt er zo’n 117.450.