Twee scholen Zutphen ontruimd vanwege brand

30 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ZUTPHEN (ANP) – Twee scholen in Zutphen zijn donderdagochtend ontruimd vanwege een brand. Die woedt in de Vrije School de Berkel. De naastgelegen middelbare school is vanwege de rookontwikkeling ontruimd. De 1100 leerlingen mogen naar huis. Er zijn geen gewonden gevallen.

De kinderen van de basisschool zijn in een andere naburige school opgevangen. Diverse brandweerkorpsen zijn ingezet om de brand te blussen. Ook is een hoogwerker en materiaal voor waterwinning ingezet. Vanwege de rookontwikkeling is een meetploeg ingeschakeld en roept de Veiligheidsregio inwoners van Zutphen op om ramen en deuren gesloten te houden. Uit verschillende woonwijken kwamen klachten over de rook.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.