Site plat door stormloop kaartjes Noordeinde

30 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Door massale belangstelling is het niet mogelijk om kaartjes te kopen voor een bezoek deze zomer aan Paleis Noordeinde of de Koninklijke Stallen in Den Haag. Mensen die naar de verkoopsite gaan krijgen de melding ‘wegens drukte is het bestellen van tickets tijdelijk niet mogelijk.’ Belangstellenden krijgen het advies het donderdagmiddag of vrijdag nogmaals te proberen.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) is de website niet uit de lucht, maar is het door een grote piek van aanvragen technisch niet mogelijk een bestelling te plaatsen. ,,Als de piek voorbij is, herstelt dat zich vanzelf”, aldus een woordvoerder. Het was de bedoeling dat sinds 09.00 uur donderdagochtend tickets konden worden gekocht. Op social media klaagden mensen over ‘vastlopers’ en ‘foutmeldingen’. Anderen melden dat de aankoop wel gelukt is. Ze kunnen dan echter de kaarten niet downloaden.