Rutte: Zorgvuldig naar nieuwe relatie Britten

27 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het is verstandig om de Britten ,,iets lucht te geven” om intern orde op zaken te stellen, vindt premier Mark Rutte. Hun land is in een ,,ernstige crisis”, zowel politiek, economisch als monetair. Rutte is het eens met partijen uit de Tweede Kamer, zoals VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP, om geen ,,strafexpeditie” of ,,vechtscheiding” te maken van de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

,,We moeten toe naar een nieuwe relatie met het Verenigd Koninkrijk en inzetten op een zorgvuldig en correct proces”. Dat moet wel het liefst ,,zo kort mogelijk” duren.

Rutte zei dat voor hem de Nederlandse belangen voorop staan. Die staan ,,op één, twee en drie.” Volgens de minister-president verandert er op korte termijn niks voor burgers en bedrijven van Nederland. ,,Het lidmaatschap eindigt niet vandaag of morgen.”