Rutte gearriveerd in Brussel voor topoverleg

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Premier Mark Rutte is aangekomen in Brussel voor topoverleg over het Britse besluit de EU te verlaten. Daarbij is voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker aanwezig, evenals EU-president Donald Tusk en Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement.

Het beraad begint om 10.30 uur. De leiders proberen een duidelijke reactie te formuleren op het Britse besluit. Tusk zei eerder op de ochtend dat de EU is voorbereid op deze uitkomst.

Rutte schuift aan in zijn rol als tijdelijk EU-voorzitter en staat na de bijeenkomst de pers te woord.

De premier is teleurgesteld over het resultaat, zei hij bij zijn vertrek uit Den Haag. ,,Het is ook een stimulans om de EU te hervormen. Ons belang is de gevolgen voor Nederland zo klein mogelijk te houden, dat we zorgen voor stabiliteit voor onze economie.”